Ik heb een probleem in het leven en heb daar ondersteuning bij nodig

Heb je een moeilijk situatie in je leven die niet opgelost geraakt en kan je omgeving je niet adviseren? Kom je niet tot een goed besluit of heb je het gevoel dat je probleem een grondigere benadering vraagt? Soms stelt het leven ons voor een probleem dat  meer nodig heeft dan de oplossingen die we zelf kennen of de adviezen die onze omgeving ons kan bieden. Het leven kan ons confronteren met situaties, problemen of dilemma’s die ons doen lijden, maar waarvoor psychologische begeleiding niet de meest aangewezen keuze is. Praktische levensfilosofie is een benadering die mensen ondersteunt in hun zoektocht en handvaten biedt om door een moeilijke situatie te geraken. Vanuit mijn wijsgerige achtergrond werk ik met mensen rond dergelijke situaties en problemen. Praktische levensfilosofie doet een beroep op de levenswijsheid en de levenservaring van velen die voor ons hebben geleefd en hun inzichten aan ons hebben nagelaten.

 

Waarmee kan je bij mij terecht?

Als volwassene (vanaf 18 jaar) kan je bij mij terecht voor klachten die met het volgende te maken hebben:

  • Angststoornissen: veralgemeende angst, specifieke fobieën, sociale angst  meer uitleg
  • Stemmingsstoornissen: depressieve-stemmingsstoornissen  meer uitleg of bipolariteit  meer uitleg
  • Obsessieve-compulsieve stoornissen of dwangstoornis  meer uitleg
  • Existentiële problemen of levensproblemen  meer uitleg

Heb je andere klachten die verband houden met verslaving, trauma of psychose? Ben je als koppel of gezin op zoek naar een psycholoog?

Hier  vind je een overzicht van psychologen die je kunnen helpen bij andere klachten. Tik bij “klachten” of doelgroep” in waarnaar je op zoek bent, geef je woonplaats op en je krijgt een overzicht te zien van psychologen in jouw buurt.

terug