Praktische levensfilosofie

Bij levensproblemen zal je eerder zeggen:  “Ik weet niet wat ik moet doen.”  Levensproblemen zijn vaak meer gefocust dan psychische klachten. Dat wil zeggen dat het over een specifieke situatie gaat, zelfs al is die situatie ‘groot’ (je relatie, je werk, vriendschap, …). Vaak vraagt die situatie dat je een  keuze maakt, of zou je zelf graag tot een standpunt komen. Bij levensproblemen zit je dus in een  moeilijke situatie. Je ziet niet (of niet meer) hoe je je moet opstellen in die situatie. Je weet niet hoe je tot een besluit kan komen over hoe je zou moeten of zou kunnen handelen in die situatie. Soms gaat het probleem ook niet over een specifieke situatie, maar zie je niet meer wat je moet of kan doen met je leven. Een zingevingsprobleem kan dan een invloed hebben op alle domeinen van je leven. Je kan bij mij terecht met levensproblemen die we bekijken vanuit de praktische levensfilosofie.

Momenteel zijn alle sessies individueel. Ben je geïnteresseerd in een groepssessie? Neem gerust contact met me op voor meer informatie.

Opgelet: Ik werk niet met koppels of gezinnen. Ik geef geen relatietherapie. Ik doe geen loopbaancoaching.

Hoe verloopt praktische levensfilosofie?

Psychologische behandeling

Psychologische behandeling is geschikt bij psychische klachten. Bij psychische klachten zal je eerder zeggen:  “Het gaat niet goed met mij.”  of  “Ik voel me slecht.”  Bij psychische problemen ervaar je zelf een klacht en heb je op dat moment niet (of niet meer) de middelen om met die klachten om te gaan. Psychische klachten “verspreiden” zich vaak over meerdere levensdomeinen (bijv. én werk en familie).

Momenteel zijn alle sessies individueel. Ben je geïnteresseerd in een groepssessie? Neem gerust contact met me op voor meer informatie.

Hoe verloopt psychologische behandeling?